3G lancering bij Base uitgesteld

Sinds de lancering van de EDGE technologie op het Base netwerk heeft Base al heel wat geïnvesteerd in hun netwerk om de nieuwe 3G/UMTS en ZTE (4G) technologie mogeijk te maken. 3G technologie maakt veel hogere snelheden mogelijk dan EDGE. Ook kleinere providers of MVNO’s zoals Mobile Vikings maken gebruik van het Base netwerk.

Sinds begin 2010 is er een actief 3G signaal te ontvangen in een de zes grote steden van België (Antwerpen, Gent, Charleroi, Luik, Namen en Brussel). Tegen eind 2010 zouden hier nog 20 extra steden moeten bijkomen, maar deze deadline is dus niet gehaald.

In de praktijk is er vaak wel een 3G signaal actief, maar wordt er standaard gekozen voor de tragere EDGE verbinding om de 3G masten nog niet te overbelasten. Door je gsm te forceren om enkel gebruik te maken van 3G netwerken kan je bijna in alle steden gebruik maken van het Base 3G netwerk. Voor de officiële lancering van 3G zal het verder afwachten worden op Base.