Belgacom maakt binnenkort overstap naar IPv6

De Belgische ADSL provider Belgacom heeft begin deze maand bekent gemaakt dat zei de eerste voorbereidingen aan het treffen zijn om de overstap de maken naar het nieuwe IPv6 protocol. Hiermee zijn zij de eerste in Belgïe.

IPv6 heeft in tegenstelling tot zijn voorganger Ipv4 veel meer IP-adressen beschikbaar. Omdat de huidige IPv4 ip-adressen bijna uitgeput zijn moet er dus overgeschakeld worden naar IPv6. Belgacom test al sinds 2006 met IPv6 en gaat binnenkort hun diensten compatibel maken met IPv6.

Momenteel is de Belgacom backbone al omgezet naar IPv6 zodat de uitrol van IPv6 naar hun klanten weinig problemen zal meebrengen. Volgens Belgacom zullen nieuwe klanten eerst een IPv6-adres krijgen en later zullen de huidige klanten overgezet worden naar het nieuwe internetprotocol. Bedrijven kunnen tot 2020 nog gebruik blijven maken van hun aangevraagd (vast) IPv4 adres.

Verder blijft het nu afwachten wat kabel concurrent Telenet gaat doen. Telenet heeft nog niets laten weten wat hun plannen zijn in verband met de uitbreiding naar IPv6.