‘Internet tegen lichtsnelheid’ mag niet meer

De Belgische kabelinternet-provider mag vanaf nu niet meer adverteren met hun slogan “Internet tegen lichtsnelheid” omdat deze misleidend zou zijn.

Telenet biedt met hun Fibernet-abonnementen, integenstelling tot wat de naam zou vermoeden, geen glasvezelinternet aan. Fibernet wordt nog steeds over coax-kabels geleverd. Fibernet slaagt echter wel op de verbinding tussen hun verdeelpunten. Die is reeds uitgerust met een glasvezelverbinding, maar dit komt voor veel internetklanten verkeerd over waardoor ze denken dat ze glasvezelinternet besteld hebben.

Buiten het verbieden van de slogan heeft JEP nog een andere regel opgelegd. Telenet zal ook een extra voetnoot bij alle reclames moeten plaatsen waarin de term “Fibernet” exact wordt uitgelegd. Dit zou toekomstige klanten het duidelijker moeten maken dat ze geen glasvezelinternet maar wel kabelinternet in huis halen.