Kwart van de Belgische gezinnen heeft nog geen internet

De internetdichtheid in België heeft het afgelopen jaar een gigantische inhaalbeweging gemaakt. In 2010 had bijna driekwart van de belgische gezinnen internettoegang, tegen twee derde in 2009. Dit is aan het licht gekomen door een steekproef bij 6.160 Belgen.

België haalt zo langzaam zijn buurlanden (vooral Nederland) in. Verder is België ongeveer gemiddeld als het over internetpenetratie in Europa gaat. Hierin was dus ook een lichte stijging te zien.

De Belgen gebruiken hun internetverbinding vooral voor het lezen en versturen van emails (93%), internetbankieren (66%) en voor school (50%). Zo is internet duidelijk een deel geworden van ons leven.

Opmerkelijk is wel dat een groot deel van de Belgen te veel betaald voor zijn internetverbinding. Zo zouden ze niet op de hoogte zijn van eventuele betere maar vooral goedkopere alternatieve internetproviders.