Motorola Zoom krijgt ondersteuning voor 4G netwerken

Motorola maakte onlangs de Motorola Zoom bekent. De Motorola Zoom is een tablet pc met een touchscreen dat moet gaan concurreren met de Apple iPad. De Motorola Zoom is echter veel duurder dan de Apple iPad. Zo moet je voor de Motorola Zoom 799 dollar neertellen, integenstelling tot 499 dollar voor de iPad.

De meerprijs van de Zoom is wel te rechtvaardigen omdat de tablet-pc ondersteuning biedt voor 4G netwerken. Met een 4G of LTE verbinding is een veel hogere downloadsnelheid mogelijk dan met de huidige 3G en HSPA technologie. Mobiel internetten op je gsm of tablet pc wordt dus nog sneller.

Het probleem is echter  wel dat er zowel in België en in Nederland nog geen 4G of LTE netwerken beschikbaar zijn. Telenet is vorig jaar begonnen met een LTE proefproject in de omgeving van Mechelen, maar heeft nog geen plannen om deze snelle mobiele internetverbinding te gaan commercialiseren.

In Nederland heeft Tele2 ook al enkele proefprojecten omgestart omtrend een 4G verbinding. Met het LTE protocol haalden ze mobiele downloadsnelheden tot wel 100 Mb per seconde. Tegen eind 2013 zou Tele2 een abonnement gaan aanbieden met de snellere 4G/LTE verbinding.