T-Mobile komt met onbeperkt roaming abonnement

De Nederlandse T-Mobile abonnees kunnen vanaf 2011 een abonnement afsluiten waarmee ze binnen de Europese Unie onbeperkt gebruik kunnen maken van mobiel internet. De prijs in Nederland is voorlopig nog onbekend, maar Duitsers betalen slechts 15 euro per week.

Roaming is het gebruiken van mobiel internet of andere data-diensten op het netwerk van een andere provider in het buitenland. Voor roaming moest je tot nu zeer hoge bedragen betaald worden tot zelfs enkele euro’s per megabyte. Met het nieuwe flatfee-abonnement van T-mobile is deze hoge prijs dus achter de rug. Mobiel internetten in het buitenland wordt dus veel goedkoper!

Ook de Belgische mobiele provider Mobile Vikings kondigde eerder deze maand een soortgelijke dienst aan waarmee ze samen gingen werken met buitenlandse providers om zo de roaming prijs te verlagen. Klanten van Mobile Vikings zullen binnenkort gratis gebruik kunnen maken van roaming in de samenwerkende landen.

Hopelijk volgen de andere gsm-providers snel zodat de prijs van mobiel internet in het buitenland snel naar beneden zal gaan.