6 procent nieuwe internetabonnementen verkocht

Vorig jaar is het aantal nieuwe internetabonnementen met bijna 6 procent gestegen tegenover het jaar daar voor. Zo waren er vorig jaar 3,29 miljoen actieve internetaansluitingen in België.

98,5 procent van deze internetabonnementen zijn breedband aansluitingen waarmee men op hoge snelheid kan surfen. Dit gaat dan over kabelinternet of ADSL. De overige abonnementen zijn dan nog steeds de oudere inbelabonnementen die stilaan aan het verdwijnen zijn. Ook bestaan er ook draadloze internetabonnementen zoals bijvoorbeeld internetprovider Clearwire aanbiedt.

Toch zou nog steeds een groot deel van de internetabonnee’s bij een van de twee grootste internetproviders in België een abonnement hebben (Belgacom en Telenet). Dit komt omdat men niet goed weet hoe men een bestaand internetabonnement kan opzeggen of dat men niet weet dat er alternatieve internetproviders bestaan, die vaak nog eens goedkoper zijn.