Crashende iPhones en iPads door Vodafone en iOS4.3

Sinds de update van Apple’s iOS4.3 van vorige week hebben veel klanten van gsm-provider Vodafone last van crashende iPhone’s en iPads. Onmiddellijk na het installeren van de update crasht het toestel na de eerste herstart. Dit zou zich bij elke herstart herhalen waardoor het toestel onbruikbaar wordt. Vodafone raadt de alreeds getroffen klanten aan om contact op te nemen met de helpdesk.

Vodafone is een onderzoek begonnen naar her de oorsprong van het probleem. Een tijdelijke oplossing zou het uitschakelen van de 3G functionaliteit zijn. Het nadeel hiervan is dat men niet meer van snel mobiel internet kan genieten.

Gebruikers van een iPhone of iPad met een Vodafone mobiel internetabonnement wachten dus best even met het updaten van hun iOS-versie.