Helpen de datalimieten tegen illegaal downloaden?

Helpen de lage datalimieten tegen illegaal downloaden? Volgens analist Daniel Castro wel. Daniel pleit voor een regulering van de datalimieten waardoor internetgebruikers minder kunnen downloaden.

Ook zouden internetproviders websites moeten blokkeren voor hun klanten waar illegale software, muziek of films te downloaden zijn. Betaaldiensten en reclamebedrijven zoals PayPal en  Google AdSense zouden ook geen zaken meer mogen doen met dergelijke sites, wat hun bestaan moeilijker zou moeten maken.

Amerikaanse internetprovider AT&T heeft onlangs ook al laten weten dat het zijn klaten datalimieten ging opleggen. Klanten van AT&T mogen nu maximaal 250 gigabyte per maand downloaden.

Internetabonnees in Belgïe hopen al langer dat Telenet en Belgacom hun downloadlimieten eindelijk eens zullen afschaffen. Dit hebben ze enkele maanden geleden al voor enkele abonnementen gedaan. Nederlanders profiteren al veel langer van een onbeperkte internetverbinding. Als de maatregel van Castro er door komt, zullen ook zij waarschijnlijk ook terug vast zitten aan de veel te lage downloadlimieten.