iPhone 5 krijgt sneller LTE mobiel internet

Volgens MacRumors heeft Apple buitengewone interesse getoond in de nieuwe TD-LTE techniek die China Mobile aan het ontwikkelen is. LTE is de opvolger van de 3G standaard waarmee men op de iPhone 5 over nog sneller mobiel internet zal kunnen beschikken.

Voor Apple is LTE echter niet genoeg. Zo zouden ze graag in samenwerking met China Mobile de TD-LTE standaard verder willen gaan ontwikkelen. Hierdoor zou de techniek veel zuiniger, goedkoper en makkelijker te implementeren zijn. Ook gaan de down- en uploadsnelheid er door omhoog.

Momenteel zijn er zowel in België als in Nederland nog geen LTE-netwerken publiekelijk actief voor de consumenten. In België is kabelinternetprovider Telenet al wel aan het testen met deze standaard. Deze testen zouden zeer positief resultaat hebben, dus een LTE-abonnement is niet ver weg meer.