Klanten XMS en Vodafone hebben last van storingen

Klanten van Nederlandse glasvezelprovider XMS hebben al de hele dag last van een storing. Daardoor kunnen ze niet op het internet en ook niet telefoneren, de website van de provider blijkt ook offline te zijn. Ook klanten van InterNL.net blijken last te hebben van de storing bij XMS.

De problemen zouden bij AMS-IX liggen. Een van de grootste internetknooppunten in Nederland zou last hebben van een doorgebrande netwerkkaart waardoor de verbinding naar XMS onderbroken zou zijn. Men probeert de problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Verder hebben klanten van de mobiele telefoonprovider Vodafone deze ochtend ook last gehad van een storing. Ook zij konden niet gebruik maken internet en telefonie. Bij deze provider ging het echter wel over de mobiele internetverbinding. Ondertussen zouden de problemen bij Vodafone opgelost moeten zijn.