Telenet test hogere snelheden Fibernet abonnementen

Sinds enkele weken is de Belgische kabel-internetprovider Telenet weer snelheidstests aan het doorvoeren. Zo kunnen een beperkt aantal klanten uit een aantal regio’s genieten van hogere download en uploadsnelheden dan hun abonnement normaalgezien toelaat. Zo wil de kabel-internetprovider de netwerkbelasting meten.

Op verschillende fora melden klanten dat ze een hogere downloadsnelheid hadden dan hun abonnement normaal gezien zou toelaten. Zo konden Fibernet 40 klanten plotseling downloaden met 50Mbps of zelfs nog hoger. Ook andere klanten kregen deze snelheidsverhoging toegewezen na het resetten van de modem. Dit werkte echter niet bij iedereen.

Op een navraag bij Telenet kregen we het volgende antwoord: “Telenet test momenteel inderdaad de impact en mogelijkheden van nog snellere internetverbindingen voor een aantal internetproducten. Bij sommige klanten zijn in die context hogere download- en uploadsnelheden mogelijk.”

Waarschijnlijk zullen we binnenkort dus weer nieuwe internetabonnementen zien met nog hogere downloadsnelheden. Toch vragen wij ons af wat Telenet met de huidige naam van hun producten zal doen. Fibernet 40 kan moeilijk een downloadsnelheid van 50Mbps hebben. Of zouden ze weer een nieuwe productlijn lanceren?